Назад

Среща с ръководството на Търговско-промишлената палата на Букурещ





Сорин Димитриу, председател на Търговско-промишлената палата на Букурещ, се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участваха и Андреа Михалцеа, ръководител на отдела за Дунавска стратегия и външни отношения в Румънската ТПП и Сорин Тоадер, търговски представител в Посолството на Румъния в София.

На срещата бе обсъден проведения на 18ти април Българо – румънски бизнес форум. Резултатите от проведеното по-рано Общо събрание на Асоциацията на балканските палати в гр. Будва, Черна Гора, също бяха коментирани. 
 
Участниците в срещата съсредоточиха вниманието си върху състоянието на международните организации, в които двете институции членуват. Разменени бяха мнения по предстоящото създаване на Асоциация за регионално коопериране, предложено от Скопската регионална палата. Постигната бе договореност между БТПП и ТПП Букурещ за сътрудничество при кандидатстването и разработването на европейски проекти, с особен фокус към Дунавската стратегия. БТПП ще разгледа внимателно всяко предложение за съвместна работа, инициирано от ТПП Букурещ. 
 
Цветан Симеонов изрази своята благодарност към екипа на Румънското посолство в София и към търговския отдел за оказваната подкрепа при осъществяването проведения двустранен форум в БТПП, както и към новосформираната Смесена българо-румънска търговска камара. В заключение Цветан Симеонов прие отправената от Димитриу Сорин покана да посети в близко бъдеще Румъния заедно с българска бизнес делегация.
 

19.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад