Назад

Среща с изпълнителния директор на Nestle BG

Възможност за производство на традиционни български храни за външния пазар


На 4 февруари 2010 г. в Българската търговско – промишлена палата се състоя среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и изпълнителния директор на Nestle BG Антонис Кандзелис, с участието на Евгения Чунова, директор логистика на Nestle BG и Христо Содев, изпълнителен секретар на GS1 България.

На срещата бяха разгледани технически въпроси, свързани с прилагането на стандартите GS1 в практиката на компанията. В хода на разговора бе дискутиран и въпросът за ефектите от кризата върху дейността на Nestle BG, като беше отчетено, че регистрираният спад в хранително – вкусовата промишленост е много по-нисък по сравнение с други отрасли.

Обсъдена бе възможността Nestle BG да пристъпи към производство на типични български продукти за външни пазари, като според информация на БТПП за хранителни стоки с „българска идентичност” има изявен интерес в страните от Далечния Изток.

Г-н Кандзелис и Цветан Симеонов обсъдиха също и насоки за подновяване на инициативата ECR (Efficient Consumer Response) на българския пазар. ECR представлява платформа за сътрудничество между търговци и производители за целите на по-пълното задоволяване на предпочитанията на потребителите.


04.02.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад