Назад

Среща с посланика на Босна и Херцеговина

Предстои нов проект по линия на АВС за Западните Балкани


На 3 февруари 2010 г. в БТПП се проведе среща на г-н Цветан Симеонов, Председател на БТПП, с Посланика на Босна и Херцеговина, Н. Пр. г-н Сифет Подзич и със съветника към Посолството г-жа Ранка Домазетович.

По време на срещата бяха обсъдени търговско-икономическите отношения между двете страни, както и въздействието на кризата върху бизнеса на Балканите. Г-н Симеонов запозна Посланика с дейността на БТПП, както и с предстоящите панаири и изложби през годината.

Беше обсъдена възможността за организиране на презентация на икономиката на Босна и Херцеговина в края на месец май. Също така през втората половина на 2010г. се очаква организирането на бизнес делегация до Босна и Херцеговина, която ще даде шанс на българския бизнес за нови сътрудничества, ще насърчи взаимните инвестиции между двете страни и ще подобри стокообмена.

Г-н Симеонов запозна гостите си с дейността на АВС -Асоциацията на Балканските Палати, чийто член е и БТПП, и с проекта АВС- DIHK, съвместна инициатива за дългосрочно партньорство между АВС Асоциацията на германските промишлени и търговски палати, финансиран от Германското правителство. Положителните резултати за Балканите от този проект са добра основа за започването на нов проект по линия на АВС за Западните Балкани, който се очаква да започне през месец май, след края на предишния проект.

Сигурността постигната през последните години на Балканите в икономически и политически план до голяма степен зависи от доброто и тясно сътрудничество между институциите, Търговско-промишлените палати и бизнеса.


03.02.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад