Назад

Председателят на БТПП е на посещение в Берлин

Предвидени са две работни срещи с представителите на германския бизнес

Председателят на Българската търговско – промишлена палата Цветан Симеонов е на посещение в германската столица от 24 до 26 януари 2010 г., като част от бизнес делегацията, придружаваща министър председателя на Република България Бойко Борисов в официалното му посещение във ФРГ.

В програмата на българската бизнес делегация за днешния ден е предвидена среща с германски компании, организирана от Съюза на германските индустриално – търговски камари. В срещата от българска страна ще участват също и министрите Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев.

От германска страна участие в немско – българската бизнес среща ще вземат представители на Съюза на германските индустриално – търговски камари, на Федералното министерство на икономиката и технологиите, от Ландесбанк Берлин АД, Берлинвасер Холдинг АД, Германския съюз на строителната индустрия, както и представители на Wintershall и Diehl Defence. Предвидена е възможност за двустранни срещи с фирмите – участнички.

По-късно през деня членовете на българската бизнес делегация в Берлин ще имат възможност да разгледат Бундестага, а за вечерта е предвидена лекция на фондация Конрад Аденауер на тема „Демокрация и свобода: Европейският път на България от 1989 г. насам”.

За вторник е предвидена работна закуска с представители на германския бизнес, в която участие ще вземе и българският министър председател Бойко Борисов. Срещата ще се проведе в Източната комисия на германската икономика – бизнес организация, която осъществява връзки на най-високо равнище с представителите на икономиките на Източна Европа. В 11 часа официалната делегация ще отпътува за София от летище „Тегел” в Берлин.


25.01.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад