Назад

Среща с представители на Българска търговска палата в Сан Франциско







 Представители на Българска търговска палата Сан Франциско бяха на среща в БТПП. Председателят Цветан Симеонов срещна с Константина Чилингирова, президент на смесената организация и Венци Петрунов, член на борда. 
Българската търговска палата в Сан Франциско е създадена от българската общност в Северна Калифорния през есента на 2011 г. 
Г-н Симеонов запозна гостите с дейността на БТПП и Българо-американския търговско-икономически съвет. Той предложи няколко насоки на сътрудничество с Българската търговска палата в Северна Калифорния. Бе договорено организацията да представи скоро определени услуги на български фирми, които имат нужда от съдействие за реализация на американския пазар. 
Г-жа Чилингирова представи мисията на Българската търговска палата в Сан Франциско, която си поставя за цели: 
1. Да развива интересите и растежа на предприятията притежавани от членовете на Българската общност в Калифорния.
2. Да спомага за развитието на връзки, сътрудничество и взаимодействие между предприятията притежавани от членовете на Българската общност в Калифорния и други компании в щата. 
3. Да популяризира българската култура в Калифорния чрез програми, събития и дейности от граждански, социален, забавен, образователен и от културен характер.
Българската търговска палата в Сан Франциско е организирала скорошната среща на Президента Росен Плевнелиев с българската общност в Северна Калифорния на 16 май т. г. Заедно с посолството и консулството на нашата страна в Лос Анджелис е организирала миналогодишната среща на посланиците на САЩ и България в Сан Франциско. 
Повече информация за Българската търговска палата в Сан Франциско ще намерите тук: https://www.facebook.com/BulgarianChamberOfCommerce

04.07.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад