Назад

Делегация от китайската провинция Джилин посети БТПП







 
Делегация от провинция Джилин посети Българската търговско-промишлена палата. Сред гостите бяха заместник-губернатора на провинция Джилин, заместник-председателя на Асоциацията за приятелство с чуждестранни страни на провинция Джилин, заместник-директора на бюрото за международно сътрудничество на провинция Джилин и както и представител на ръководството на най-голямата фирма за преработване на месни продукти в Китай. Провинция Джилин се намира в Североизточен Китай и е известна с тежката си промишленост, земеделието и селското стопанство. Разположена е на 180 хиляди кв.км площ. 


В провинция Джилин се намира най-голямата фирма за преработване на месо - Jilin Province Changchun Haoyue Islamic Meat co., ltd, която е и най-големият износител на телешко месо в Азия. Компанията изнася продукцията си в 23 държави. Половината от износа на телешко месо на Китай е именно благодарение на Jilin Province Changchun Haoyue Islamic Meat co., ltd. Стойността на компанията възлиза на 7 милиарда китайски юана. 


Председателят на БТПП запозна гостите с преимуществата на България като инвестиционна дестинация - ниските данъци, ниския държавен дълг, географското положение. България е най-близката точка на Европа до Азия, подчерта Симеонов. Гостите от Китай бяха запознати и с процедурата за регистрация на дружество с ограничена отговорност, както с възможността чуждестранните фирми в България да предлагат недвижима собственост. Според Цветан Симеонов, председател на БТПП стагнацията в икономиките на Европа ще доведе до задълбочаване на икономическото сътрудничество със страни от Азия. Според него има възможности за сътрудничество между България и Китай в колбасарската промишленост, земеделието и автомобилостроенето. България има опит в преработката на земеделска продукция и добри машини за тази цел. Българските фирми работят в съответствие с европейските стандарти, което е предпоставка за успешно сътрудничество с чуждестранни партньори. 


До есента Българската търговско-промишлена палата ще организира представяне на компанията в България и ще сътрудничи на нейните представители, които ще посетят България с цел проучване на пазара. В Джилин се намира най-големият производител на селскостопански продукти. Най-големият автомобилопроизводител в Китай също е в провинция Джилин.  Българската търговско-промишлена палата получи покана да организира бизнес делегация до провинция Джилин с посещение на изложението за инвестиции и търговия в Североизточна Азия (The 8th China Jilin Northeast Asia Investment and Trade Expo), което ще се проведе в периода 6-11 септември 2012г. Допълнителна информация за изложението ще бъде включена и в бюлетина на БТПП. 

26.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад