Назад

Гърция защитава туризма си като най-динамично развиващия се сектор



 
БТПП получи информация от своите партньори от Гърция - Съюза на гръцките търговски палати относно индикации за значително намаление на туристическия поток в южната ни съседка, основно причинен от заблуждаващи журналистически материали в световната преса за икономическия климат в страната. 
В Гърция туризмът е един от най-динамично развиващите се и продуктивни сектори, който допринася за растежа на БВП, намаляване на безработицата и увеличаване на приходите от данъци.
За съжаление икономическата ситуация в Гърция се интерпретира погрешно според Съюза на гръцките търговски палати и партньорите ни информират българския и европейския бизнес за следното:
- Въпреки моментните икономически трудности и усложнения при съставянето на правителство, Гърция е абсолютно безопасна дестинация за всички туристи. Те са добре дошли в страната, в която гостоприемството се смята за една от отличителните черти на местната култура.
- Въпреки разочарованието на гърците по повод неприемливи коментари, направени от някои европейски политици, които игнорират реалността в Гърция те са благодарни за помощта и разбирането, което получават от останалите народи в Европа.

22.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад