Назад

Новоназначеният ни посланик в Албания посети БТПП
Новоназначеният посланик на България в Албания Димитър Арнаудов посети БТПП преди отпътуването за Тирана. Обсъдени бяха различни аспекти на двустранните и многостранни отношения, в които България и Албания участват. Председателят на Палатата Цветан Симеонов информира новия ни посланик за отношенията с партньорски организации в Албания. БТПП поддържа добри връзки със Съвета на албанските търговско-промишлени палати, с Търговско-промишлената палата на Тирана и смесената Българо-албанска търговска палата.

Г-н Арнаудов представи своите приоритети като посланик и спомена, че ще работи за подобряване не само на политическите, но и на икономическите отношения. Една от целите е възстановяване на пряката въздушна линия между двете страни, насърчаване на взаимните инвестиции и търговията. Друга важна област е завършването на отсечката от коридор номер 8 София – Скопие – Дурес с жп линия.

Новият ни посланик обърна внимание на факта, че българските фирми имат големи възможности за участие в приватизацията на туристически обекти в Албания – процес, който все още не е приключил.

Предвижда се провеждане на Българо-албански бизнес форум през месец юни т. г. в Тирана. Вече има проявен интерес от албански партньори за контакти и срещи с български фирми, работещи в секторите: лека промишленост, селско стопанство, земеделие, хранително вкусова промишленост, химическа промишленост, фармация, козметика, финанси, енергетика, туризъм, мебелна промишленост и др.

БТПП ще окаже всестранна подкрепа за успешното осъществяване на посещението на българската делегация за форума.

20.03.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад