Назад

Представител на Таджикистанската търговска палата посети БТПП









 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Хушвахт Рахмихудоев, представител на Таджикистанската търговско-промишлена палата в София, и Тимур Шарипов, представител на фирма “Sharifiy – group Ltd”. 


Обменена бе информация за икономическото развитие в двете страни и за ролята на търговските палати в подкрепа на предприемачеството.


Бе договорено предстоящо подписване на споразумение между двете палати. Гостът предостави на библиотеката на БТПП информационни материали на Търговската палата на Таджикистан.
=======================================================
В търговията между двете страни съществуват неизползвани възможности. Освен традиционните стокови позиции, нашата страна би могла да разшири износа в Таджикистан на редица нови стоки, като: оборудване за хранително-вкусовата промишленост, някои селскостопански машини, подемно-транспортно оборудване, касови апарати, хладилна техника, облекла, обувки. Български фирми биха могли да участват и в инвестиционни проекти за изграждане на неголеми обекти в областта на леката промишленост - хранително-вкусовата, текстилната, обувната.

08.12.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад