Назад

България предлага отлични условия като платформа за грузинските продукти към ЕС




Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в среща на българския бизнес с грузинска правителствена делегация, която е в София за поредното заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество. Срещата бе открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министъра на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Вера Кобалия.

Транспортните връзки и близостта между нашите страни предоставят шанс за достъп на грузински стоки до европейския пазар, каза пред участниците във форума министър Трайков. По неговите думи България предлага отлични условия като платформа за грузинските продукти към ЕС и за бизнес с останалите страни от съюза.

Министър Кобалия открои енергетиката, туризма, текстилната промишленост и земеделието като едни от най-перспективните области за сътрудничество между двете страни.

Фирмите от нашата страна могат успешно да се включат в изпълнението на приоритетни за Грузия проекти, стана ясно по време на срещата. Сред тях са разширенията на пристанищата в Батуми, Кулеви и Поти, изграждането на комплекса на нефто-газов терминал на Супса, изграждането на високоволтови електропроводни мрежи, както и строителството на туристически комплекси и ваканционни селища.

Презентация на възможностите за инвестиране в Грузия и други информационни материали са на разположение в библиотеката на БТПП.

05.12.2011 г.
Назад