Назад

Представяне в София на Германската арбитражна институция (DIS)

В събитието участваха арбитри – членове на Президиума на Арбитражния съд при БТПП


В рамките на посещението в София на представители на Германската арбитражна институция (DIS) на 8 декември се състоя дискусионен форум под надслов „Открийте арбитраж „произведено в Германия““ под патронажа на посланика на ФРГ в Република България Н.Пр. г-жа Ирене Мария Планк.

В събитието участваха арбитри – членове на Президиума на Арбитражния съд при БТПП, които получиха покана като представители на най-старата и най-голяма арбитражна институция в България, преследваща същите цели като тези на Германската арбитражна институция (DIS).

Форумът беше открит от  генералния секретар на DIS Рамона Шардт и продължи с приветствие на посланик Планк, която отбеляза важната роля на арбитража в търговските отношения между бизнес партньори, заради бързия и гъвкав характер на процедурата, която е и по-евтина в сравнение с държавното правосъдие.

Рамона Шардт и Иван Петров, експерт от екипа за управление на арбитражните дела на DIS, представиха основните насоки в дейността на Германската арбитражна институция като водеща институция в Германия, основана през 1920 година, и запознаха аудиторията с Правилника на DIS, както и с  предимствата на Германия като място за разглеждане на арбитражни спорове между страни от Централна и Източна Европа.

Събитието завърши с дискусия с участието на български експерти в областта на арбитража и изследващи механизма на арбитражните правила на DIS, предназначени да подобрят ефективността на арбитража.

 


15.12.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад