Назад

Почетна диплома на БТПП за Н. Пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китай



Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи почетна диплома и сребърен юбилеен медал “125 години БТПП” на Н. Пр. Дун Сяодзюн по време на прощален коктейл по повод приключване на мандата му в нашата страна. Отличието е за активното сътрудничество с Палатата и за принос в развитието на българо-китайските отношения.

С участието на китайския дипломат, който е с най-дълъг стаж у нас - 4 години и 9 месеца, са организирани многобройни значими срещи, форуми и събития.

По време на мандата на посланик Сяодзюн се запази тенденцията БТПП да посреща няколко делегации годишно с представители на бизнеса и правителството от Китай и да организира срещи b2b, b2g. За втори път тази година БТПП изпрати 26 представители на регионални търговско-промишлени палати, браншови организации и фирми от системата на БТПП на обучение в Китай, съвместно с Посолството в София и по програма на Министерството на търговията на Китай, за по-добро запознаване с възможностите на китайския икономически пазар. Първото подобно посещение бе през 2019 г. Целта на тези обучения е да генерират идеи за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество, възможности за по-тясно взаимодействие на ниво компании, както и обмен на опит със сродни организации. Подготвя се следващо издание на обучението през 2024 г. с любезното и активно съдействие на Посолството на Китай в София.

БТПП пожелава на Н. Пр. Дун Сяодзюн здраве, успехи и винаги да си спомня с добри чувства за България!

 

 


04.12.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад