Назад

Среща с председателя на Стопанската камара на Северна Македония





Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе работна среща със своя колега Бранко Ацески – дългогодишен председател на Стопанската камара на Северна Македония. Той бе в България по повод организираната от Арбитражния съд при БТПП конференция на тема: Специфични принципи на търговския арбитраж и тяхното проявление в арбитражното производство”. 

Симеонов обсъди с Ацески развитието на икономиката в региона, двустранните икономически отношения между България и Северна Македония, както и напредъка на преговорите с Европейския съюз.

Бяха констатирани някои проблеми и възможни решения по отношение търговията и инвестициите в двете посоки. Посочена бе и ролята на смесените търговски палати за разширяване на сътрудничеството, особено на регионално ниво.

Симеонов връчи на колегата си от Северна Македония сребърен медал с лика на Иван Грозев, първи председател на Софийската търговско-индустриална камара, изработен по повод 125 години от създаването на БТПП.

В срещата участва и Елена Милевска Щръбевска, председател на постоянния Арбитражен съд при Стопанската камара на Република Северна Македония. Тя присъства на конференцията в БТПП и изнесе лекция на тема: "Арбитражът, като предизвикателство в новите реалности".

 


03.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад