Назад

Търговският съветник към Посолството на Турция в София посети БТПП



Синем Таштан, търговски съветник  към Посолството на Турция в София, посети Българската търговско-промишлена палата в последния ден от своя мандат у нас.

„За четири години постигнахме много заедно“, каза Цветан Симеонов, председател на БТПП, по време на срещата. „Търговските отношения между България и Турция се развиват стабилно и инвестиционните възможности нарастват“, сподели още той. Въпреки трудностите през този период, търговско-промишлените палати на двете страни продължават да взаимодействат усилено и се радват на постоянна подкрепа от страна на дипломатическите мисии в България и Турция.

За изключителния си принос в развитието на българо-турските търговско-икономически отношения Синем Таштан получи през 2022 г.  наградата на БТПП за чуждестранен търговски съветник. Съвместните дейности, насочени към развитие на двустранните връзки, включваха бизнес форуми, срещи по региони, презентации и семинари с производители, търговци и инвеститори както в България, така и в Турция.

Председателят на БТПП пожела на г-жа Таштан успехи в бъдещите й начинания, които, както тя сподели,  ще са в частния сектор.

 


02.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад