Назад

Подготвя се провеждането на българо-аржентинска междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество





Подготовката на сесия на българо-аржентинската междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество бе тема на среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и Н.Пр. Алфредо Атанасов, посланик на Аржентина в нашата страна. Събитието ще се проведе през септември 2023 г. в Буенос Айрес. Симеонов предложи в посещението да се включат и представители на българския бизнес, които работят в сектори от взаимен интерес.

Посланик Атанасов подчерта, че икономическите области, които ще бъдат разисквани по време на събитието, касаят туризма, научно-изследователско сътрудничество, статистическа дейност, информационни и комуникационни технологии, социална сигурност, селско стопанство и енергетика. Отношенията между двете страни са многопластови, разясни той и посочи, че те постоянно се задълбочават. Активните връзки на Българската търговско-промишлена палата с партньори в Аржентина също съдействат за активирането на сътрудничеството. Симеонов напомни, че наскоро БТПП е подновила споразумението за сътрудничество с Аржентинската камара за търговия, индустрия и производство. Предстои и събитие с Аржентинската палата за търговия и услуги.

Бе договорено БТПП да проучи готовността на българските фирми за участие в бизнес посещение в Аржентина през месец септември. Заинтересованите компании могат да се свържат с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.


11.07.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад