Назад

Срещи с фирми от Южна Корея





Българското дружество Панакс тех ООД и южнокорейската компания WithSunBio подписаха договор в областта на медицинската техника

Българската търговско-промишлена палата бе домакин на срещи с корейски фирми. Събитието се организира, съвместно с Корейската агенция за МСП и стартъпи /KOSME/. Цветан Симеонов, председател на БТПП, откри събитието и потвърди важността на сътрудничеството с партньори от Корея, акцентирайки върху Споразумението за свободна търговия между ЕС и Южна Корея и стимулите, които то предлага за бизнеса. Симеонов представи дейността на БТПП, услугите, които Палатата предлага в полза на компаниите, като препоръча включването на арбитражна клауза при подписването на договори между български и корейски фирми.

Ноянг Парк, представител на KOSME във Франкфурт, представи дейността на агенцията, чиято основна цел е прилагане на държавни политики и програми за стабилен растеж и развитие на корейските малки и средни предприятия. За да постигне целта си, KOSME управлява финансови и нефинансови програми за МСП, като предоставя финансиране на МСП за разширяване на операциите, разработване на нови продукти и преобразуване на техните бизнес структури. С програми, включващи консултации, обучение, маркетинг и програми за глобално сътрудничество, KOSME подкрепя МСП за повишаване на тяхната конкурентоспособност. Парк сподели, че за миналата година агенцията е организирала 38 консултантски сесии в 20 страни, като са сключени 20 договора между фирми.

Българските фирми имаха възможност да проведат срещи с присъстващите корейски компании, а събитието приключи с подписване на договор между фирмите Панакс тех ООД и WithSunBio в областта на медицинската техника.

--------------------------------

Профилите на корейските фирми:

NOANIX - медицински сектор - производство, търговия и дистрибуция на стентове

GBT KOREA - оборудване за ренгенови изследвания, рентгенов генератор, моноблок и система

IRT KOREA - пожарна безопасност – дигитални инфраред детектори

GOODBYECAR - автомобилна промишленост – рециклиране на използвани батерии от електроавтомобили

A VIRTUAL - стерилизиращи системи, пречистватели за въздух, вентилатори, конвектори, охлаждащи системи

WithSunBio - системи за термотерапия – затопляне на тялото

LITS - силозни системи, умни устройства за следене наличността в силози.

При наличие на интерес за контакт с посочените фирми или организиране на последващи онлайн срещи, може да се свързвате с: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: interdpt@bcci.bg, тел. 02 8117 489.

 


30.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад