Назад

Европалати подготвя няколко големи събития до края на 2023 г.

Сред които и Европейски парламент на предприятията, в партньорство с Европейския парламент


Владимир Длоухи информира за предстоящия Европейски парламент на предприятията

 

По време на заседание на Борда на директорите на Асоциацията на европейските търговски палати /Европалати/, проведено в петък, стана ясно, че организацията подготвя няколко ключови международни събития тази година.

През месец юни ще се проведе Общо събрание на Европалати в Женева /20 юни/, а непосредствено след него е Световният конгрес на търговските палати /21-23 юни/, на който европейската организация е стратегически партньор и ще има специален панел. В събитието ще участват представители на търговски палати от над 100 страни. Това е един ценен и динамичен форум, подпомагащ обмена на идеи и добри практики в света на бизнеса и бизнес организациите, който съществува от 1999 г.

В рамките на Борда на директорите на Европалати наскоро избраният председател Владимир Длоухи сподели информация и за предстоящия Европейски парламент на предприятията – най-голямото събитие на ниво ЕС, предназначено за предприемачи. Над 700 ще бъдат участниците тази година, от 43 страни, които ще влязат в ролята на членове на Европейския парламент /ЕП/ за един ден, обсъждайки и гласувайки по най-важните за бизнеса теми. Участват бизнесмени от всички страни – членки, като броят им е пропорционален на броя на членовете на ЕП по държави. По традиция събитието се провежда в заседателната зала на ЕП.

Темите тази година се основават на допирните точки в приоритетите за 2023 г. на Европейската комисия, Европейския парламент, Председателството на Съвета на ЕС 2023 и Европалати. Те включват енергетика, умения и търговия. Програмата на Европейския парламент на предприятията е изградена върху тези области.

Желаещите да участват в Европейския парламент на предприятията от България могат да заявят интереса си в БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 489, e-mail: g.dimitrova@bcci.bg.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в заседанието на Борда на директорите на Европалати и обсъди с колегите си въпроси за развитието на организацията по темите: бюджет и финанси, подготовка на препоръки към новия мандат на ЕП /2024-2029/, комуникационна стратегия, както и обявяването на нов председател на Комитета за устойчивост на асоциацията - Мариса Ксуереб от ТПП Малта.

По време на заседанието бе обявено и подготвянето на мисия от представители на ръководството на Европалати за посещение в Украйна по покана на Украинската ТПП.

 


29.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад