Назад

Среща с Председателя на Българска асоциация на производителите и износителите на вино Галина Нифору

Бяха обсъдени планираните съвместни инициативи между двете организации




Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе среща с Галина Нифору, Председател на Българска асоциация на производителите и износителите на вино.

Предмет на обсъждане бяха съвместните инициативи, които БТПП и БАПИВ планират да реализират. Двамата коментираха също така и подготвените общи мероприятия, свързани с възстановяване и развитие на представянето на българските вина в чужбина.  Във връзка с това г-жа Нифору информира за успешно представяне на българския винен сектор през изминалата 2022 година.

На срещата бе обсъдена и подготовката на наближаващото 12-то издание на Balkan International Wine Competition and Festival, което ще се проведе между 1 и 3 юни тази година в Бистрица-Насауд, Трансилвания, Румъния под егидата на окръг Бистрица-Насауд, и също така на Балканския фестивал на виното с място на провеждане на открито пред НДК в София, България между 15 и 17 юни 2023 г.

Г-жа Нифору сподели за голямо признание, оказано във връзка с нейната работа с отправената и́ покана от INSEEC Business School в Бордо, Франция да бъде гост-лектор. Там тя ще води лекции по винен маркетинг и възможности за бизнес развитие в Балканските страни.

 


22.03.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад