Назад

Посолството на Пакистан информира за предстоящо изложение TEXPO в Карачи

Спонсорска програма за посещение на български фирми с профил текстилни и кожени изделия


Н.Пр. Мариам Мадиха Афтаб, посланик на Пакистан в България, и заместник-ръководителят на мисията Омер Манзоор Малик посетиха БТПП и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов.

Гостите изразиха удовлетворението си от проведеното в началото на седмицата онлайн събитие между Българската търговско-промишлена палата и Търговско-промишлената палата на гр. Сиалкот, Пакистан. Симеонов потвърди готовността на палатата да продължи сътрудничеството  с организиране на специализирани изложения и събития за свързване на бизнеса от двете страни.

По време на разговора, посланик Афтаб информира за предстоящо изложение TEXPO, което ще се проведе в периода 26 – 28 май тази година в Expo Center Karachi. Събитието има за цел свързване на купувачи от цял свят с пакистански производители на текстилни и кожени изделия. TEXPO се провежда за 4-ти път и представя най-доброто от местната продукция на текстилния сектор: конфекция, ръкавици, аксесоари, килими, домашен текстил и др. Тя отправи покана към български вносители и търговци на текстилни изделия, както и производители, които имат нужда от суровини, да посетят изложението. Организаторите предлагат спонсорска програма за посетителите от България, която е обвързана с профила на купувачите.

Дипломатите отбелязаха, че износът на текстилни и кожени изделия от Пакистан към ЕС се осъществява съгласно условията на Общата система на ЕС за преференции /GSP+/ без мита. 

За повече информация заинтересованите за участие в изложението компании могат да се обръщат към Омер Манзоор Малик, заместник ръководител на Посолството на Пакистан в София (Mr. Omer Manzoor Malik, Deputy Head of Mission), mob./whatsapp: ++359 877768855, e-mail: omermanzoor@mofa.gov.pkomer1182@hotmail.com.

Предстои и онлайн съвместно събитие между БТПП и Федерацията на пакистанските търговски палати във връзка със създадения двустранен бизнес съвет. БТПП ще информира допълнително за периода на провеждане и условията за участие.

Приложение
Брошура на изложението

 


17.03.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад