Назад

Председателят на БТПП се срещна с проф. Веселин Благоев, зам.-ректор на Висше Училище по Мениджмънт

На срещата бе обсъдено как висшите учебни заведения могат по-добре да отговорят на нуждите на бизнеса в България и какви са последните тенденции в развитието на международната икономика


„С проф. Благоев анализирахме необходимостта от още по-добро сработване между учебните заведения и бизнеса, за да може да се отговори на това, което бизнесът търси. За тази цел ще трябва по-бърза реакция и постоянна връзка“.

"Обсъдихме също така и последните тенденции в развитието на световната икономика, идващи от редица участници на значими глобални икономически форуми, като: Световен икономически форум в Давос, Икономически форум на страните от БРИКС, Икономически форум на Шанхайската организация за сътрудничество. Как фирмите да се подготвят за глобалните предизвикателства, какво трябва да направят, за да се подготвят“, заяви председателят на Българска търговско-промишлена палата, Цветан Симеонов.

Българската търговско-промишлена палата обмисля да направи регулярно провеждането на подобни срещи с ръководства на висши учебни заведения с цел последните да бъдат по-добре запознати с конкретните изисквания на бизнеса.

„Едно от последните достижения на Висшето Училище по Мениджмънт е многократно завишеният интерес към статии, написани от наши преподаватели, съгласно данните в TOP 1000 Бизнес университети в света - световната класация на SSRN на университети, подготвящи икономически кадри. Фактът, че само през последната година почти 11 хиляди души в света са свалили за четене наши статии, показва високо качество на бизнес образованието във ВУМ, а това означава и в страната като цяло“, отбеляза проф. Веселин Благоев, зам.-ректор на ВУМ.

Висше Училище по Мениджмънт във Варна в сътрудничество с Кардиф Метрополитън Юнивърсити е едно от водещите висши учeбни заведения по икономика в страната, подготвящо специализирани кадри в областта на бизнеса, маркетинга, информационните технологии и туризма.


20.03.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад