Назад

Проведе се среща между представители на индийския бизнес и Председателя на БТПП

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, проведе среща с Ашиш Джаин, заместник генерален директор на Федерацията на индийските експортни организации /FIEO/, и Ловеш Шарма, член на борда на директорите на Индийско-българската бизнес камара.

По време на срещата бяха дискутирани възможностите за разширяване на сътрудничеството между Федерацията и БТПП, в рамките на съвместно организиране на изложения, бизнес форуми и размяна на делегации.

Цветан Симеонов сподели, че БТПП разглежда Индия като пазар с голям потенциал и търговски възможности. Той представи базите данни на Палатата, сред които единния доброволен търговски регистър и неговите предимства. Симеонов представи също така регионалната структура на Палатата, както и възможностите за провеждане на бизнес форуми с регионалните търговско-промишлени палати.

Ашиш Джаин сподели, че повод за неговото посещение в София е организираното от Федерацията изложение на индийски стоки „Най-доброто от Индия 2023“, което се провежда в зала „Универсиада“ от 18 до 26 март тази година.

Той представи дейността на Федерацията и разработената от тях онлайн платформата за намиране на търговски партньори от Индия - Indian Business Portal, както и предстоящи изложения в Индия, сред които Logix India /27 – 29 март 2023/, гр. Мумбай.

БТПП ще информира допълнително за предстоящите инициативи с партньори от Индия.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Федерацията на индийските експортни организации /FIEO/ е организация с нестопанска цел, която представлява предприемаческия дух на индийските бизнесмени на световния пазар. Федерацията е сертифицирана по ISO организация за насърчаване на износа. Тя е създадена съвместно от Министерството на търговията, правителството на Индия и частния бизнес през 1965 г. FIEO е официален партньор на правителството на Индия за насърчаване на износа.

 


21.03.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад