Назад

Посланикът на Грузия в София бе отличен с почетна диплома на БТПП

Във връзка с изтичане на мандата и за принос в развитието на двустранното икономическо сътрудничество




 

Н.Пр. Тамара Лилуашвили, извънреден и пълномощен посланик на Грузия, посети БТПП в края на своя четиригодишен мандат в нашата страна. Тя се срещна с mредседателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва и Вража Гварамия, първи секретар и консул в Посолството на Грузия в София.

В рамките на разговора бе направен обзор на постигнатото в двустранните икономически отношения през последните четири години. Симеонов благодари на посланик Лилуашвили за добрата съвместна работа, за бързата и успешна кореспонденция и за малките, но устойчиви резултати. Той връчи почетна диплома на посланика.

От страна на Посолството бе уточнено, че е подготвена директна самолетна линия София – Тбилиси, но за момента няма икономическа обосновка за стартирането й. Дипломатическото представителство ще насърчава по-скоро сезонни чартърни линии, които да обслужват туристическия поток. Посланик Лулуашвили информира, че има вече установени връзки между туроператори от двете страни, които да осъществят тази идея, както и контакти в сектор винопроизводство, тъй като сред възможните видове туризъм с общ интерес са виненият и религиозният.

Грузия, както и България, е транзитна страна, стояща на Пътя на коприната и общите точки между двете държави са много. Симеонов отправи покана към следващия посланик на Грузия в София за продължаване на сътрудничеството и съвместната работа по повдигнатите теми.


31.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад