Назад

БТПП проведе онлайн среща с ТПП на Лагос

Бе дискутирана предстояща бизнес мисия от Нигерия през м. април т.г.


Цветан Симеонов, председател на БТПП, участва в онлайн среща с представители на Търговско-промишлената палата на Лагос, Нигерия. В срещата участваха представители на ръководствата и екипите на двете палати. Целта на работната среща бе обсъждане на двустранните търговско-икономически отношения, както и дискутиране на предстояща бизнес мисия от Нигерия през април тази година.

Янко Йорданов, посланик на България в Нигерия, сподели, че в навечерието на отбелязването на 60-та годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и Нигерия, организирането на търговска мисия с нигерийски бизнесмени ще даде нов тласък на двустранните икономически отношения.

Председателят на ТПП Лагос – Майкъл Олауале – Кул сподели, че палатата е най-старата организация и една от най- активните в Западна Африка. Той сподели, че стокообмена между България и Нигерия е окуражаващ и е необходимо да се направи всичко възможно, за да се активира и неизползвания потенциал.

Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, сподели, че Нигерия е страна, богата на природни ресурси и нарастващо население, с голям пазар, което я прави важен търговски партньор в Африка. Симеонов направи кратко представяне на актуалната икономическа обстановка в България и основните макроикономически индикатори на страната. Акцент бе поставен на данъчната система и инвестиционните стимули. Председателят на БТПП представи още дейността на палатата, услугите, които БТПП предлага в полза на бизнеса, основните бази данни и дейността на Арбитражния съд.

Обсъдена бе предстоящата търговска мисия през месец април тази година, както и подписването на Меморандум за сътрудничество между двете организации.

БТПП ще информира допълнително за предстоящите инициативи с партньори от Нигерия.

 


30.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад