Назад

Глобален форум GS1 2023 – хибридно. Важно за фирмите от сферата на хранителната индустрия



През 2023 г. GS1 празнува своя 50-годишен юбилей, а в периода 13-16 февруари 2023 г. ще се проведе GS1 Глобален форум 2023. Форумът е най-мащабното събитие на GS1 общността, което се провежда веднъж годишно с цел съгласуване на глобалната стратегия на организацията, както установяване на диалог между експерти на GS1 по целия свят и представители на индустрията.

Тази година събитието отново ще се провежда на живо в Брюксел, но ще запази практиката за достигане на по-голяма аудитория посредством онлайн излъчване на пленарни и тематични сесии. Очакват се над 2 000 регистрации от 116 страни. Част от сесиите са отворени и за представители на индустрията.

GS1 България обръща внимание на следните предвидени тематични сесии, подходящи за представители на фирмите от хранителната индустрия:

  1. Понеделник, 13-ти февруари от 16:30 до 18:30 СЕТ, сесия посветена на marketplace платформите, които продължават да доминират в глобалния ландшафт на търговията на дребно. Онлайн продажбите вече представляват 20% от световните транзакции на дребно, като се очаква само през следващата година световната електронна търговия да нарасне с повече от 500 млрд. долара. Тъй като потребителите не могат физически да взаимодействат с продуктите, които купуват чрез пазара, глобалната уникална идентификация на тези продукти е основен елемент за създаване на доверие между онлайн купувачите и продавачите. Ще може да разберете за стойността, която носи на пазарите, продавачите и купувачите използването на GS1 GTIN онлайн и възможностите, които предлага усъвършенстваната услуга Verified by GS1 - ще чуем свидетелства директно от индустрията
  2. Вторник, 14-ти февруари, от 13 до 14 часа СЕТ, посветена на миграцията към 2D баркод. Двумерните (2D) баркодове изглеждат като квадрати или правоъгълници, които съдържат много малки отделни точки. За да даде по-добри възможности на дигиталния потребител, търговията на дребно предприема приемането на 2D баркодове, като една от най-големите промени след първоначалното въвеждане на линейния баркод. Един 2D баркод може да съдържа значително количество информация и е четим дори отпечатан в малък размер или гравиран върху продукт.
  3. Вторник, 14-ти февруари, от 14:30 до 16:00 СЕТ - Глобалната платформа с регистри GS1 Registry Platform. Собственици на марки и производители са качили успешно информация за над 200 милиона продукти в GS1 Registry Platform, поставяйки основа за целите на индустрията да има глобален регистър на всички GTIN номера с най-високо ниво на качество и пълнота. Verified by GS1 позволява на търговци на дребно, платформи за електронна търговия, доставчици на решения и други да проверяват идентичността на продукта в глобален, достоверен източник на данни.

Програма на събитието: тук

Часовете на сесиите са в Central European Time (CET), а работен език е английски. Сесиите са безплатни за всички регистрирани участници представители на фирми-членове на GS1 България.

  • Регистрация за събитието тук

При необходимост от съдействие при регистрацията може да се обръщате към екипа на GS1 България. За повече въпроси и информация относно събитието и темите: тел. 02/8117 567 и 611, gs1bulgaria@gs1bg.org

 


20.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад