Назад

Председателят на БТПП бе отличен с почетна грамота на министъра на външните работи на Япония

За приноса за задълбочаване на търговско-икономическия обмен между Япония и България




 

През изминалата седмица в резиденцията на японския посланик в София се състоя церемония по награждаването на  председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов с почетната грамота на министъра на външните работи на Япония за 2022 г.

Бе дадена висока оценка на усилията и приноса на Симеонов за задълбочаване на търговско-икономическия обмен между Япония и България, както и за развитието на българската икономика. Официалното посещение на японския премиер Шиндзо Абе в България през 2018 г.  дава тласък за тесни взаимоотношения на БТПП с японското правителство и редица бизнес организации. Цветан Симеонов e един от основателите на Японо-българската бизнес асоциация, като същевременно оказва подкрепа за различни събития, насочени към укрепването на двустранните икономически връзки.

Цветан Симеонов благодари за високото отличие и подчерта, че разглежда получената награда не само като оценка за положените усилия, но и като стимул за още по-активна работа за разширяване на деловите връзки между двете страни. Наградата е постигната с огромния принос на екипите на Българската търговско-промишлена палата и на японското посолство в София.

 


30.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад