Назад

В БТПП се проведе работна среща с председателя на БУИК

Бе направен обзор на дейността през 2022г. и бяха очертани бъдещи инициативи за 2023г.
 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Лилия Иванова, председател на Българо-украинската индустриална камара /БУИК/.

По време на работната среща бе направен обзор на дейностите на БУИК през изминалата година, поставяйки акцент върху проведения през месец декември Регионален бизнес форум „Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество“, в гр. Русе. Една от основните теми на форума, която се открои като дискусионна, бе стратегическата роля на ГКПП-Русе по отношение на развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави.

Симеонов и Иванова се съгласиха, че темата е особено актуална в настоящия кризисен момент на съществуващ военен конфликт на територията на Украйна. Ето защо БТПП, съвместно с БУИК, повдигнаха отново въпроса по официален път, като изпратиха до институциите свое становище с предложения за усъвършенстване и оптимизиране на дейностите на граничния пункт.

Двамата председатели обсъдиха и бъдещи инициативи на БУИК, сред които провеждането на Българо – украински бизнес форум в София и др. Секретариатът на смесената камара ще информира допълнително за тях. При наличието  на интерес  може да се свързвате с БУИК на e-mail: office@buik.bg.

 


13.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад