Назад

В БТПП е открита изложба на арх. Ана Антова









От днес в салона на БТПП може да се види изложбата на арх. Ана Антова, която представя стилни картини на платна от коприна. При откриването на изложбата платната бяха представени от нейния преподавател доц. д-р Яким Дейков  и арх. Белин Моллов, който вече има няколко изложби в Палатата.

Председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов благодари на авторката за това, че е избрала Палатата за представяне на първата своя изложба. За нея имаме вече много добри отзиви, още преди да бъде официално открита, каза Симеонов, като се позова на впечатленията на служителите, които първи са я разгледали.  Списък на картините

В аванс Цветан Симеонов обяви, че на 24 -ти в БТПП ще се проведе първият за годината Евроклуб за началото на Шведското ротационно председателство  на Съвета на Европейския съюз. Тогава дипломатите, бизнесмените, гостите и журналистите ще могат да видят изложбата на архитект Антова.

Последните две години вниманието на арх. Антова по отношение изкуствата се насочва към изящното изкуство, като започва да рисува върху естествена коприна, използвайки свой, уникален подход. Темите са разнообразни – нещата, които я вълнуват – и са представени посредством оформилия се с времето неин собствен почерк.

В творбите могат да се открият сецесионови мотиви, полъх на кубизъм, сюрреализъм, както и отношението на архитекта към времето и пространството, вплетени в цветни петна, оформящи композициите и въздействащи не само визуално, но и емоционално на зрителя.

„Познавам Ани от много отдавна и се гордея, че съм бил неин преподавател“, каза доц. д-р  Дейков и напомни, че картините, които са изложени в БТПП, показват и доказват, че един архитект, ако не е и добър художник, може би няма и да бъде толкова добър архитект. Изпълнението на този тип живописни работи и с тази необичайна техника върху коприна, с елементи от сюрреализъм, с елементи на кубизъм и сецесион, е изключително приятно да се наблюдава. Колоритът въздейства още преди да си разчел формите. Колоритът Ана Антова го имаше още преди да е станала студентка по архитектура".

Авторката благодари на гостите, че са дошли на откриването и каза, че до сега не е представяла в такъв обем свои работи и се надява те да бъдат харесани.

Изложбата ще бъде на разположение всеки работен ден във фоайето на БТПП до 10-02-2023 г.

Видео от откриването може да се види ТУК


10.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад