Назад

БТПП разширява деловите връзки с тайвански партньори

Бяха набелязани конкретни мерки за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество




БТПП участва в онлайн среща с партньори от Тайван по инициатива на директора на Тайванския търговски център в София Шейн Цай. Участие взеха още Тинг Линг Лиу от икономическата служба на Тайванската мисия, базирана в Анкара, Турция и представителите на Китайската асоциация за международно икономическо сътрудничество (CIECA) – Пеги Лу, директор на дирекция „Европа“  и Джейсън Дзъ-ченг Хуанг.

БТПП бе представена от Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ и Мирослава Маркова, главен експерт.

По време на срещата бе дискутирано активизиране на двустранното сътрудничество. Бяха идентифицирани следните сектори от взаимен интерес: автомобилна промишленост – резервни части, хранително-вкусова промишленост, текстил, туризъм, енергетика.

Участниците в срещата набелязаха конкретни мерки за развитие на търговско-икономическите отношения. Бе договорено провеждане на информационно събитие през месец януари 2023г. с партньори от Тайван, с цел запознаване с новостите в икономиката, законодателството и инвестиционните възможности.

Обсъдено бе организирането на бизнес делегация до Тайван през втората половина на следващата година, както и възможно участие в изложенията 2035 E-Mobility Taiwan Hybrid, / 12 – 15 април 2023/ и  Food Taipei , 14 -17 юни 2023.

При интерес за сътрудничество с партньори от Тайван може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg;

БТПП ще информира допълнително за предстоящите инициативи.

 


21.12.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад