Назад

БТПП отличи с почетна диплома посланика на Казахстан в София

Във връзка с изтичане на мандата му и за приноса му в развитието на двустранното икономическо сътрудничество




 

Н.Пр. Темиртай Избастин, извънреден и пълномощен посланик на Република Казахстан в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и проф. д-р инж. Симеон Ананиев, председател на Клъстер Зелен Транспорт.

По време на разговора бяха дискутирани възможности за разширяване на търговско – икономическото сътрудничество между двете страни.    

В края на срещата на посланика бе връчена почетна диплома  и юбилеен медал "120 години БТПП" във връзка с изтичане на мандата му в България. Дипломата е за приноса му в развитието на икономическото сътрудничество между България и Казахстан и за активното сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата по време на неговия дългогодишен мандат. 

По информация на Министерство на икономиката и индустрията за периода януари-септември 2021 г. двустранният стокообмен възлиза на 27,2 млн. щ. долара, като е намалял с 33,1%, спрямо същия период на 2020 г. Българският износ за Казахстан е намалял с 14,7% и достига 25,1 млн. щ. долара. Казахстанският внос в България достига 2,2 млн. щ. долара, в сравнение с 11,3 млн. щ. долара за първите 9 месеца на 2020 г.

 


23.12.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад