Назад

Да подкрепим „Българската Коледа“



 

За 20-а година започва благотворителната кампания "Българската Коледа". Началото на юбилейното издание в подкрепа на болните деца и лечебните заведения  бе дадено днес от президента Румен Радев.

Благородната кауза има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата, и да подпомага лечението им.

Благодарение на активната подкрепа – общите усилия на бизнеса и гражданите, инициативата подпомага всяка година над 500 български деца с тежки хронични заболявания и осигурява средно на 25 лечебни заведения апаратура за диагностика и съвременно лечение. Идеята „Българската Коледа“, възникнала през 2002 г., е добре приета в българското общество и в съзнанието на гражданите вече двадесет години е символ на грижата за здравето на българските деца.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива, кампания 2022/2023 г., ще бъде насочено в помощ на децата с тежки хронични заболявания и състояния. Използването на високотехнологична съвременна апаратура в диагностиката и лечението е от съществено значение, с оглед на което „Българската Коледа“ отново си поставя хуманната цел да осигури медицинска апаратура за университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Повече информация за благотворителната инициатива, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, можете да намерите на официалния сайт ТУК.

БТПП приканва своите членове и партньори да подкрепят Българската Коледа!

 


29.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад