Назад

Среща на работодателските организации с ПП "Продължаваме промяната"

Не беше постигнато съгласие по предложението за внасяне на Бюджет 2023 от служебното правителство




Национално представителните работодателски организации и ПП „Продължаваме промяната“  (ПППП) проведоха публична среща в Народното събрание, за да обсъдят виждания и работещи решения за бизнеса и гражданите във връзка с Бюджет 2023. Срещата беше по покана на ПППП.

Съпредседателите на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев, изразиха притеснението си, че плановете служебният кабинет да не внесе нов бюджет за 2023 г., а да удължи стария, ще доведат до липса на предвидимост и сигурност в бизнеса.

Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, подчерта позицията на Палатата за удължаване действието на държавния бюджет и мотивира това с липсата на редовно правителство, както и с опасността в тази конкретна ситуация да започне популистко увеличение на социалните разходи. Това ще създаде реален риск за нормалното функциониране на икономиката и допълнително дебалансиране на бюджета. Тодоров постави и други актуални за работодателите въпроси – плащане на лични осигурителни вноски от държавния сектор, перспективата и хоризонта за изпълнение на големи инфраструктурни проекти, специално АМ „Хемус“.

В хода на разговора всички представители на работодателите потвърдиха решението си да подкрепят удължаването на действащия бюджет и за следващата година.

Запис от срещата ТУК

 

 


14.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад