Назад

Безопасност на храните и устойчивост

Нова версия на международния стандарт IFS Food


 

Проведе се IFS конференция 2022 в Българияорганизирана от IFS Management GmbH и INAQ Consulting, със съдействието на партньори, в т.ч. GS1 България. В събитието взеха участие 120 представители на компании от хранително-вкусовата промишленост, сертифициращи органи, търговски вериги, браншови организации и университети.

Редом с новите насоки за развитие и новите изисквания, заложени във  версия 8 на международния стандарт за безопасност IFS, бяха представени примери за добри практики и резултати от анализи за устойчиво производство и потребление на храни.

На конференцията GS1 България бе поканена да представи информация относно GS1 GLN (Global Location Number), което е необходимо условие при сертификация по IFS, в сила от 1 юли 2021 г. Цвета Братанова, изп. директор на Сдружението, говори за структурата на идентификационния номер и какво е необходимо за получаването му. За фирмите-членове на GS1 България, които към момента надхвърлят 4500 и приблизително 50% от тях са представители на хранителния бранш, е необходимо да се свържат с експертите на Сдружението, за да се уточни GLN-а на съответната производствена база и актуалния адрес на локацията, които се подават към Глобален регистър GEPIR, използван от одиторите за проверка на валидността на номера.

Допълнителна информация и съдействие може да получите чрез запитване по имейл gs1bulgaria@gs1bg.org , на тел. 02 8117 567 и 604, както и на място в офиса на Сдружението на адрес: 1058 София, ул. Искър 9.


10.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад