Назад

Нови възможности за делово сътрудничество с Египет

Предстои посещение на египетски компании в България в началото на м. ноември т.г.






 

В БТПП се проведе работна среща с Адхам Омар, търговски съветник в Посолството на Египет в София, и представители на египетската компания EuroEye Securitу Ахмед Наср и Месаед Алкарафи.

Основна тема на срещата с председателя на Палатата Цветан Симеонов бе насърчаване на двустранното сътрудничество чрез иновативни средства. Египетските предприемачи представиха платформата EGY Zone, която има за цел да подпомага търсенето и намирането на чуждестранни партньори. Платформата е в начална фаза на развитие, като към момента в нея има регистрирани компании от Египет, България, Холандия, Бразилия. Намерението на египетските партньори е тя да се разшири и да бъде от полза на предприемачи от повече страни.

Председателят на БТПП предложи сътрудничество при промотиране на условията за правене на бизнес в България и Египет, включително електронната платформа.

С представителя на Посолството на Египет бе договорено провеждането на виртуални събития и срещи на живо между бизнесмени от двете страни. Първото посещение ще бъде на египетски компании, които ще бъдат в България в началото на ноември тази година.

БТПП ще информира допълнително за икономическия профил и интереси на компаниите. При желание да се включите в срещите с тях, можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 

 


04.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад