Назад

Семинар "РОУДШОУ на Нюйоркската конвенция"

Насоки за справяне с проблемите при разглеждане на искове, основани на Нюйоркската конвенция






 

На 26 септември 2022 г. от 15 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе семинар „РОУДШОУ на Нюйоркската конвенция“, организиран от основателите на Young Bulgarian Arbitration Practitioners – адвокат Велислава Христова и адвокат Станислав Черкезов. Целта на семинара е чрез обмяна на мнения и опит със съдии от региона, да се предоставят на участниците насоки за справяне с проблемите, възникващи при разглеждането на искове, основани на Нюйоркската конвенция.

Това събитие е адаптирано, за да вземе предвид юриспруденцията и практиката на българския регион, както и специфичните проблеми, пред които са изправени съдиите при прилагането на Конвенцията.

Участници и лектори на семинара ще бъдат:

Професор Станимир Александров – независим арбитър по инвестиционни и търговски арбитражни дела с над 25-годишен опит; професор в юридическия факултет на университета „Джордж Вашингтон“, САЩ; понастоящем вицепрезидент на МСТА, а през 2023 г. предстои да заеме длъжността „Президент“ на организацията.

Адвокат Велислава Христова - практикуващ адвокат в офисите в Лондон, Стокхолм и Виена на три от водещите американски адвокатски кантори в света и  вицепрезидент на комитета по международен арбитраж на American Bar Association.

Адвокат Силвия Тонова – арбитър към Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове (ICSID) и към Международния арбитражен център в Хонконг (HKIAC); преподавател по инвестиционен арбитраж и изпълнение на арбитражни решения в Юридическия факултет на университета Рома Тре, Италия.

Адвокат Александър Кацарски – заместник председател на АС при БТПП; адвокат и арбитър в арбитражни производства пред МАС при МТК-Париж; член на Българското общество по строително право, ICC Institute of World Business Law – Paris и Chartered Institute of Arbitrators – London.

Адвокат Станислав Черкезов – член на Комитетите по Международен арбитраж и енергетика, природни ресурси и околна среда към Секцията по международно право на American Bar Association и на Young ICCA.

По време на семинара ще бъде представено и „Ръководството за тълкуване на Нюйоркската конвенция от 1958 г.“ на МСТА, преведено на български език от адв. Христова и адв. Черкезов.

Ръководството е свободно достъпно на 27 езика, включително и в превод на български език, и може да се сваля и разпространява чрез следния линк:

 https://www.arbitration-icca.org/iccas-guide-interpretation-1958-new-york-convention

Местата за присъствено участие са ограничени, но всички желаещи да вземат участие ще имат възможността да се включат в семинара чрез видеоконферентна връзка.

За да заявите участие в семинара е необходимо да попълните регистрационната форма на следния адрес: 

https://forms.gle/5yUgcPK4jStXv9Hx9

 

Линкове във Фейсбук и Линкдин за отразяване  на предстоящото събитие 

Фейсбук: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=405917961696733&id=100068355966106

Линкдин: Young Bulgarian Arbitration Practitioners (YBAP)’s Post

 

 


05.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад