Назад

Обсъждане на съвместни проекти с Интерконсулт България ООД

С фокус приложение на софтуерни разработки за управление на бизнеса


Цветан Симеонов, председател на БТПП и на GS1 България, се срещна със Стоян Боев, управител на софтуерната компания Интерконсулт България ООД (ICB), като заедно с експерти обсъдиха съвместни бъдещи проекти.

На срещата бяха обсъдени досегашни реализирани проекти, като продуктов каталог БГ Баркод  и системата за обслужване на членовете на GS1 България и предстоящи разработки за обновяване на визията и усъвършенстването им. Важна част от новите разработки е тяхната възможност да се свързват в реално време и да споделят информация. Благодарение на това много лесно може да се направи проверка на фирмата в Единния търговски регистър на БТПП и продуктите на фирмата в БГ Баркод.

ICB е българска софтуерна компания с над 26-годишна история. Наред със софтуерните разработки по желание на клиента, компанията разполага със собствена разработка на софтуерна платформа, която помага на ползвателите й да се възползват от динамиката и гъвкавостта на Индустрия 4.0 в техните производствени предприятия.

Платформата, наречена UpKip , е успешно интегриран инструмент както в България, така и в скандинавските страни, насочена към предприятията с CNC машини и цифрови системи за управление на бизнеса. От разнообразието на източници на информация в един завод UpKip oбединява всички бизнес параметри на едно място като предоставя на ръководителите единен начин за наблюдение на представянето и удобен отчет на дейността в реално време, не на края на месеца или тримесечието. Като основна полза на платформата може да се отчете модулът за управление на енергийната и CO2 емисионната ефективност по продукт, поръчка, отдел и завод. Последното предимство е силно припознато от средните и големите енергийни консуматори в страната и чужбина поради нарасналата нужда от прозрачност на консумацията на все по-нарастващите по себестойност енергийни носители – газ, електричество, използвани суровини (RDF), въглища и други.

 


05.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад