Назад

Представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ пред деловите среди от Стара Загора



Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ бе представена от БТПП в партньорство с ТПП - Стара Загора.

Трансграничната програма за обмен дава възможност на нови /с до 3 години опит/ или на бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в друга държава, участваща в програмата. Престоят е от 1 до 6 месеца при предприемач-домакин от: страните, членки на ЕС, Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Исландия, Турция, Великобритания, Украйна и Косово. Има европейско финансиране за времето прекарано от младия предприемач в чужбина.

Опитни предприемачи от България също могат да се включат в програмата. Част от ползите за тях се състоят в: работа с енергичен и мотивиран нов предприемач, който ще допринесе с новаторски възгледи, нови умения и знания за бизнеса на приемащия предприемач; придобиване на полезни знания за чужди пазари, разширени бизнес възможностите и участие в трансгранични дейности; подобрен потенциал за растеж на компанията чрез установяване на бизнес партньорство с нов предприемач от друга европейска държава и др.

 

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, представи изискванията за участие на предприемачите – млади или опитни, ползите от участие в подобен обмен, както и стъпките за кандидатстване. БТПП като посредническа организация по програмата оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмена.

БТПП вече е подкрепила 6 обмена по програмата и има възможност да стимулира още 13 в България и чужбина. За да кандидатствате по програмата, е необходимо да подготвите автобиография на английски език, бизнес план /за млад предприемач/, да се регистрирате на www.erasmus-entrepreneurs.eu, да изберете БТПП за посредническа организация, да се свържете с предприемач в друга държава и да договорите общите цели, период и дейности.

Представена беше и възможността за участие на млади предприемачи по програмата Еразъм за млади предприемачи Global – с осъществяването на обмени в САЩ, Канада, Тайван, Израел, Сингапур и Южна Корея.

Подробна информация за Еразъм за млади предприемачи Global можете да получите по време на специално събитие на 7 юли 2022 г. от 11.00 ч СЕТ /12.00 ч. българско време/. Уебинарът ще се проведе на английски език и е предназначен за млади предприемачи с интерес към обмен извън Европа. За регистрация тук

 

 

 


01.07.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад