Назад

Стартира обучение по дигитални умения в гр. Летъркени, Ирландия



Инициативата се реализира в периода 23-30 юни 2022г. в рамките на проект Smart Youth, финансиран по програма Еразъм+. Преподаватели от Атлантически технологичен университет, Летъркени, партньор по проекта, са разработили учебната програма на обучението, включваща следните 6 модула, насочени към повишаване на дигиталните умения: дигитален бизнес, управление на кризи, цифрови бизнес технологии и решения, дигитален маркетинг и комуникации, обработка и съхранение на бази данни, нововъзникващи цифрови технологии за трансформация.

След приключване на обучението предстои през есента БТПП съвместно с Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ) и останалите партньори по проекта да организират онлайн пилотно обучение, в което да вземат участие млади предприемачи с цел повишаване на дигиталната им култура. Набирането на участниците ще стартира през месец септември, а обучението ще се проведе през октомври т.г. Допълнителна информация, както и график на тренинга ще бъдат публикувани на страницата на Палатата.

------------
Проект Smart Youth стартира през 2020г. с основна цел преодоляване на пропастта между образованието и нивото на дигитални умения, необходими  на младите хора за адаптирането им на пазара на труда. В тази връзка бе разработена и описаната нова учебна програма за млади предприемачи, фокусирана върху цифровизацията на бизнеса, управлението на кризи и прехода към устойчиво развитие. Проектът създаде и база данни с полезни проучвания и материали, които да подпомогнат младите предприемачи при стартиране на собствен бизнес - https://smartyouth.net/documents/ . Материалите включват и примери на добри практики на успешни предприемачи от новото поколение, както и база данни с доставчици на цифрови решения, продукти и услуги, които могат да са полезни за начинаещи предприемачи.

 


24.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад