Назад

Украйна и България формират общо логистично пространство



Практическите стъпки на евроинтеграцията и бизнес взаимодействието бяха обсъдени по време на среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателя на Украинската търговско-промишлена палата Генадий Чижиков и председателя на Българо-украинската индустриална камара Лилия Иванова.

България вече е изключително важен икономически партньор за Украйна, сподели Чижиков, специално за износителите, които имат нужда от морски транспорт и достъп до пристанища. Двете страни насърчават износа от Украйна на гориво, селскостопански суровини и много други стоки през българските пристанища.

Симеонов обсъди с гостите визията, предизвикателствата и задачите по адаптиране на логистиката за нуждите на двустранния бизнес.

Договорено бе двустранно сътрудничество на палатите, със силното участие на двустранните камари, при създаването на платформа за фирми от двете страни, планиращи да работят съвместно.

Логистичните задачи пред бизнеса от двете страни ще бъдат обсъдени по време на предстоящото онлайн събитие за насърчаване сътрудничеството в секторите транспорт и логистика между бизнес партньори от България и Украйна. То ще се проведе в електронна среда на 29 юни 2022 г. от 11.00 ч. Регистрация за събитието можете да направите ТУК:

 

 


27.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад