Назад

Активизиране на партньорството с Тайван

Бе договорена виртуална бизнес среща през есента между БТПП и CIECA


 

В Българската търговско-промишлена палата се проведе работна среща между Васил Тодоров, главен секретар, и Чарлз Тсенг,  ръководител на икономическата служба на Тайванската мисия, базирана в Анкара, Турция. В срещата взе участие и директорът на Тайванския търговски център в София Шейн Тсай.

Гостите подчертаха добрите партньорски отношения между различни тайвански организации и БТПП.  Васил Тодоров уточни, че партньорството с организациите TAITRA и CIECA датират съответно от 1990 и 2007 г. и то се изрязява в множество съвместни инициативи. Тсенг предложи провеждане на виртуални срещи между БТПП и CIECA през есента на тази година с цел продължаване на сътрудничеството, прекъснато по време на пандемията.

Бяха идентифицирани следните сектори от взаимен интерес: автомобилна промишленост – резервни части, машиностроене, информационни технологии, електроника и електротехника, селско стопанство, лека промишленост.

Васил Тодоров запозна Чарлз Тсенг с основната дейност на БТПП и подчерта услугите, които тя предоставя на компаниите за развиване на външнотърговската им дейност. Той разясни модела на работа на Палатата като бизнес и работодателска организация.

БТПП ще информира допълнително за предстоящата виртуална бизнес среща през есента. При интерес за участие, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и межуднародни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg

 

 


22.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад