Назад

БТПП участва в представяне на 3D симулатор за оптимизиране работните процеси на фирмите от транспортния бранш









В периода 19-21 юни БТПП и 10 представители от транспортния сектор посетиха изследователския център на Солунския университет „Аристотел“, по време на заключителна среща, която бе организирана по проект SCOPE*. Участието осигури възможност на българската делегация да се запознае с разработената по проекта транспортна платформа и създадения към нея 3D интерактивен симулатор. Сред предимствата на платформата са бърза и лесна регистрация, задаване на специфични критерии за товар, лесни и бързи запитвания за транспорт, цялостна оценка на товародатели и превозвачи за тяхната надеждност, и др.

3D симулатор

Специално внимание беше обърнато на разработения 3D симулатор, който представи на участващите в теста инструкции за управление на МПС в екологичен режим. Всяка симулация бе с продължителност от 10 мин, след финализирането на която бе предоставена статистика за шофиращия (икономичност на разхода на гориво, съобразяване с пътната обстановка и маршрути, предвиждане на опасни ситуации и краен резултат в проценти).

 

Устойчиви решения

БТПП дискутира с лидера на проекта възможността за разписване на следващо проектно предложение, за надстройване на услугите на транспортната платформа, като допълнителните предложени опции бяха добавянето на електронни търгове, включването на мултимодални транспортни услуги и осигуряването на опция за извършване на он-лайн плащания.

 

Страница на проекта: https://scope-app.net/.

Линк към платформата: https://scope-app.net/platform/.

 

За повече информация: Стефан Костадинов, експерт, Дирекция „ЕИЕП“, e-mail: projects2@bcci.bg,  тел.: 02/8117 556.

--------------

Основната цел на проекта е подобряване ефективността на автомобилния транспорт в региона на Балканите и Средиземно море. При реализирането на проекта участват осем организации от Албания, България и Гърция.


22.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад