Назад

Активизиране на деловото партньорство с Бразилия

Очертават се възможности за навлизане на нови български стоки на бразилския пазар


Посланикът на Бразилия в София Н.Пр. Мария Едилеуза Фонтенеле Рейс посети Българската търговско-промишлена палата и проведе работна среща с председателя Цветан Симеонов. Тя представи актуална информация за развитието на икономиката на латиноамериканската страна и посочи конкретни области, в които има засилен интерес за двустранно сътрудничество.

Бразилски компании търсят контакти с производители на торове. Желаят да диверсифицират доставчиците си на субстанции за селското стопанство, което е много развито в страната.

Бразилски производители  предлагат различни видове ядки, които до сега са реализирани в Русия и Украйна, но поради войната търсят алтернативни пазари. Дипломатът уточни, че става въпрос за фъстъци, макадамия, кашу и др.

Симеонов бе информиран, че се подготвя първа среща на Смесената междуправителствена комисия между България и Бразилия за сътрудничество в няколко области, включително търговия и инвестиции. В тази връзка бяха обсъдени инициативи в полза на бизнеса, които да бъдат включени в нейната програма като участие в изложения и панаири, дейности за привличане на потенциални инвеститори и др.

Посланик Рейс потвърди, че бразилският пазар, който наброява 250 млн. човека, има капацитет да приеме изключително разнообразие от български стоки и е обещаващ, тъй като потребителите са много любознателни и са готови да опитат непознати продукти.

Българската търговско-промишлена палата получи информация, че български вносители могат да посетят Бразилия по програма на държавна организация за подкрепа на износа с поемане на разходи.

При интерес за участие в програмата, както и намиране на бразилски компании-партньори, можете да се свържете с БТПП, дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


15.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад