Назад

Среща с корейска делегация по Програма за споделяне на знания и опит

Представители на корейските академични среди представиха опита в разработването на дигитални индустриални паркове




 

В БТПП се проведе среща между главния секретар Васил Тодоров и корейска делегация, водена от Ли Тайхи,  ръководител на проекти към Корейския институт за развитие.

По време на разговора гостите от Корея представиха опита си в разработването на дигитални индустриални паркове, посоките за улесняване на дигиталните възможности на лицата, работещи в тези паркове и създаването на добре функционираща екосистема в тях.

Главният секретар запозна корейските гости с процесите и планираните политики по дигитализация на МСП в България, като изтъкна факта, че България е в топ 10 на страните с най-бърз интернет, което от своя страна спомага за реализиране на заложените цели.

Бе представена  информация за приоритетите в държавната политика при насърчаването на дигитализацията сред българските предприемачи с използването на облачни услуги, блокчейн и изкуствен интелект, които са подкрепени с финансиране през различни европейски програми и фондове.

В отговор на интереса на корейската делегация, от страна на Палатата бе предоставена  актуална информация за данъчната система в България, както и информация за различни видове програми в подкрепа на стартъпи в страната.

 

 

 


13.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад