Назад

Дни на българо-виетнамското делово сътрудничество

В рамките на програмата се състояха еко изложение и бизнес форум








 

Българската търговско-промишлена палата бе партньор на две събития, насочени към насърчаване на българо-виетнамските търговско-икономически връзки. Изложението ECO-GREEN VIETNAM EXPO, провеждащо се тази седмица в НДК в София, представи екологични продукти, суровини и изделия за леката и хранителната промишленост, произведени във Виетнам. На откриването Иван Кашукеев, член на УС на БТПП, приветства участващите компании от азиатската страна и потвърди, че много от изложените продукти имат голям потенциал за реализиране на европейския пазар.

В рамките на програмата на изложението за еко продукти Българската търговско-промишлена палата бе домакин на Българо-виетнамски бизнес форум, организиран съвместно с Посолството на Виетнам в София.

Бизнес форумът бе открит от главния секретар на Палатата Васил Тодоров, който в обръщението си към участниците заяви „Българската търговско-промишлена палата подкрепя двустранните бизнес инициативи и продължава добрата традиция в отношенията между компании и бизнес организации от България и Виетнам.“

Н.Пр. До Хоанг Лонг, посланик на Социалистическа република Виетнам в България, подчерта, че въпреки добрите отношения между двете страни обемът на двустранната търговия е скромен. Необходимо е да се възползваме от отличните връзки между двете национални търговски палати за свързване на заинтересованите компании от Виетнам и България и да се насърчат отношенията между производители, търговци и инвеститори. По думите на посланик Лонг  двете държави следва да определят приоритетните  сектори за сътрудничество, като един от тях може да бъде производството на еко и био храни.

Презентации относно състоянието и развитието на сектор селско стопанство бяха направени от Мария Белалова, представител на Министерството на земеделието на България, и Ле Тан Хоа, представител на Министерството на земеделието на Виетнам.

Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции направи обзор на икономическата и инвестиционна среда в България и очерта възможностите за активизиране на инвестиционния процес  у нас.

В рамките на двете събития се  проведоха полезни  двустранни  срещи между компании и организации от двете страни.

 

Презентация на българското селско стопанство може да видите ТУК

Презентация на селското стопанство на Виетнам може да видите  Т У К

Презентация на Българската агенция за инвестиции Т У К

 

 

 


08.06.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад