Назад

Промени в търговските правила между ЕС и Обединеното кралство влизат в сила през 2022 г



Посолството на Обединеното кралство в София информира за промените, свързани с износа на стоки от ЕС, влизащи в сила от 1 януари 2022г. Тези промени са част от новите търговски отношения между ЕС и Обединеното кралство, съгласно Споразумението за оттегляне и Споразумението за търговия и сътрудничество.

Информация относно промените в митническите процедури, санитарни и фитосанитарни проверки на продукти с растителен и животниски произход, правила за произход и особеностите при превоз след 1 януари 2022г. могат да бъдат открити ТУК.

С цел предоставяне на полезна информация и навременни актуализации относно търговските и митнически правила, от Посолството на Обединеното Кралство призовават фирмите да попълнят анкета за бизнес готовност в срок до 15 януари 2022г.

Относно визовите въпроси, от Посолството информират, че бизнес посетителите от ЕС могат да посещават Обединеното кралство за период до шест месеца без нужда от виза. Това им позволява да участват в широк набор от дейности като срещи, събития и конференции. Необходима е виза за Обединеното кралство за престой над 6 месеца или ако целта на посещението е работа или обучение. Всички посетители трябва да представят  валиден паспорт на границата на Обединеното кралство. Пълните подробности са достъпни тук.


21.12.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад