Назад

Бонуси за Коледа: 83% от фирмите с финансов стимул за служителите си

Размерът на сумите ще варира



 
Бизнесът с бонуси за Коледа и тази година. Те ще са по-големи от 2020 г., показва проучване на Българската търговско-промишлена палата сред повече от 100 организации и предприятия.
 
83% от фирмите възнамеряват да дадат допълнителни стимули на служителите си, 12% не предвиждат такива заради трудностите в епидемията.
 
Почти половината от работодателите дават допълнителните пари като стимули за служителите си, 35%, за да ги подготвят за предстоящите празници и 24 на сто заради доброто финансово състояние на фирмата.
 
Мнозинството предприемачи ще дадат еднакви суми на всички, 35 на сто според заслугите на служителите и 14 на сто според йерархията.
 
Размерът на сумите ще варира. Най-голям е делът на бонусите до 200 лв. От 200 до 500 лв. ще раздадат около една трета от фирмите.
 
"Най-добре се оценяват допълнителните стимули в пари. В пари ще бъдат и този път по-голямата част от бонусите. Това е един сигнал, че българските предприемачи се отнасят с разбиране към трудностите на всички, включително и на своите работници. Очаквано пандемията затегна колана на фирмите, много от тях вече не могат да си позволят да дават големи суми. Изчерпали са своите резерви, надяваме се, че ще тръгнат нещата по-добре с подобряване на икономическата среда", заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
 
Целият репортаж е на следния линк 

https://www.bcci.bg/videos/view/958


Линк

17.12.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад