Назад

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ отбеляза 10-хилядния си бизнес обмен





Еразъм за млади предприемачи е програма за трансграничен обмен, предназначена да помогне на нови и амбициозни предприемачи да придобият подходящи умения за управление и развитие на малък бизнес, като работят с опитен предприемач в друга държава за период от един до шест месеца.

Програмата стартира през 2009 г. от Европейската комисия като част от Плана за действие „Предприемачество 2020“, който има за цел да възроди предприемаческия дух в Европа, като подкрепя новите бизнеси в решаващи етапи от техния жизнен цикъл и им помага да се развиват. Програмата отбеляза 10-хилядния си бизнес обмен.

След стартирането си програмата „Еразъм за млади предприемачи“ се разраства бързо, като прогресивно увеличава бюджета си и броя на участващите страни, което от своя страна води до повече обмени, изградени връзки и създаване на нови компании. Благодарение на допълнителната финансова подкрепа от Европейския парламент, от 2018 г. програмата предлага и нови дестинации извън Европа, позволявайки на нови предприемачи да работят с предприемачи-домакини от САЩ, Канада, Израел, Сингапур, Южна Корея и Тайван.

В момента програмата е отворена за млади и опитни предприемачи от над 45 страни, от всички сектори на икономиката, а кандидатстването става само в 6 лесни стъпки. Финансова подкрепа от програмата получават младите предприемачи. Ползите да предприемачите домакини са: споделяне на знания и опит с нов предприемач, разширяване към нови пазари, намиране на нови идеи.

Българската търговско-промишлена палата е посредническа организация по програмата и оказва съдействие на предприемачите - нови и опитни, с насоки и препоръки през целия процес – кандидатстване, избиране на партньор, финансиране, участие, отчитане.

При интерес за участие по програмата или допълнителни въпроси, свържете се с: Българска търговско-промишлена палата, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg
Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg

 


17.12.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад