Назад

Менторска програма за жени предприемачи 2022 - Бизнес на практика!



На 17.12.2021 г., петък, от 15.00 до 19.00 часа, Съвет "Предприемачество и Стартъп" към БТПП и част от менторите на Национална менторска програма 2022 за подкрепа на жени предприемачи ще се срещнат с всички, които желаят да се запознаят и получат повече информация за програмата. Събитието ще се проведе в БТПП в София, на адрес - ул. "Искър 9". Входът е свободен!

Срещата е отворена за всички дами, които предвиждат стартиране на собствен бизнес, както и за такива, които вече имат свой предприемачески проект и имат нужда да надградят знания и умения, пояснява Виктория Караабова-Стоянова, ментор в програмата и съпредседател на Съвет "Предприемачество и Стартъп" към БТПП.

Програмата се осъществява за втора година. В миналогодишното издание се включиха 40 дами, които работиха с 8 ментора. Амбицията ни e Национална менторска програма 2022 да е в нов формат - още по-пълноценен, по-полезен и по-иновитавен, допълва Виктория Стоянова.

Програмата е изключително полезна за млади жени предприемачи, които имат идеята за бизнес, но не знаят как да я реализират, не срещат подкрепа и нямат достатъчно увереност, че ще се справят сами. Ние имаме експерти, които ще им помогнат и заедно ще извървят пътя от идеята до реализацията. Ще им дадат необходимата увереност, знания, умения и хъс, за да се справят на практика. Програмата е насочена и към дами от семейния бизнес, на които предстои предизвикателството да се докажат в компанията и да поемат нейното управление като следващо поколение. Те ще получат знания как да работят в реалния бизнес с близък човек, как да контролират взаимоотношения в семейството и бизнеса, ще се усъвършенстват по теми като: как да мотивираме служителите, как да въведем нови продукти и услуги, преодолявайки съпротивата на екипа си, как да поведат хората в компанията, като ги мотивират да възприемат новите предизвикателства пред бизнеса на 21 век, казва още Виктория Стоянова. Друга таргет група, към която е насочена Национална менторска програма, са дамите от корпоративния сектор, стигнали до момент в кариерата си, в който са разбрали, че са дали всичко от себе за корпорацията и вече искат да стартират собствен бизнес.

В програмата ще чуете неща, които не могат да се научат от учебниците. Ще разглеждаме реални бизнес казуси, ще си помагаме, ще работим индивидуално, ще се опитаме да разработим най-подходящата стратегия за всяка от жените предприемачи. Ментори в програмата са 14 дами - експерти в различни области, с дългогодишен опит в бизнеса. Всяка една от тях продължава да е успешна тук и сега, защото активно работи в реална бизнес среда и до днес, продължава да се развива, да учи и да покорява нови върхове. Всеки месец ще има и външни гост-лектори, също експерти, които ще разширяват хоризонтите ни, ще отварят пространства за разсъждения, ще презентират различна гледна точка и подход в правенето на бизнес. И не на последно място решили сме, че няма да ни бъде скучно, ще се забавляваме, обещали сме си го, казва още Виктория Стоянова.

Програмата предвижда и много допълнителни събития, които ще помогнат на участниците да изграждат ефективни контакти, да подобрят своето лично присъствие и представяне при бизнес и социални събития, ще усвоят изкуството на ефективната комуникация, презентиране в социалните медии, изграждане на успешен личен и бизнес бранд, създаване на интересно рекламно съдържание за своя продукт или услуга в социалните мрежи, интернет позициониране и много други умения.

Менторската програма ще бъде с продължителност от 6 месеца и ще стартира през месец януари 2022 г. Обучението ще се провежда всеки месец - в последните петък, събота и неделя, от 9.30 до 17.30 часа. За кандидатстване е необходимо да се избере един от трите възможни пакета - основен, за членове на BUSINES LADY ClUB, както и спонсориран от програмата - стипендиантски, насочен към млади жени предприемачи, които имат своя идея и са в етап, в който трябва да им се помогне да я реализират. Записванията се осъществяват чрез  платформата www.mentorite.bg.

В края на програмата през месец юни е предвидено провеждане на второто издание на "Арена на дамския бизнес 2022 ". Събитието е платформа за жени предприемачи, които търсят допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план или да реализират своята идея. Средствата, акумулирани от таксите за участие в програмата, ще бъде реинвестирани като грантове, с които три от най-добрите проекта, представени на "Арена на дамския бизнес 2022", ще получат финансиране.

Организаторите на Програмата припомнят още, че тя се провежда от Съвет "Предприемачество и Стартъп" по инициатива на неговите основатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи. Сред партньорите на програмата са Българска търговско-промишлена палата (БТПП), "Алианс за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България", Агенция за малки и средни предприятия, "Предприемачи БГ", Business Lady Club и други.

Добре дошли сте и заповядайте, за да се запознаете с програмата на 17 декември в БТПП, казват още организаторите.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вижте представянето на Програмата в следващото ВИДЕО

https://www.youtube.com/watch?v=0TzEp1qGHzI&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%9F%D0%BE%D1%89%D0%B0


10.12.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад