Назад

Bank of China представи дейността си в БТПП

Очертават се възможности за засилване на инвестиционното партньорство в региона


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с представители на Bank of China , работещи в клона на банката в Букурещ, Румъния.

Генералният мениджър Ликсин Гуо и негови колеги представиха дейността на банката в региона, като клонът в Румъния отговаря и за България. Създаден е през 2019 г. като подразделение на банката в Унгария.

Bank of China е четвъртата по големина банкова институция в света по размер на активите и е най-старата в Китай /1912 г./. Със своите офиси в 62 страни банката обслужва компании от цял свят, подпомагайки търговските им операции.

Цветан Симеонов запозна гостите с услугите и дейността на Българската търговско-промишлена палата, нейните членове и информацията, с която борави в Търговския регистър, Класацията ТОП 100 и възможностите за сътрудничество с банката.

На срещата бе договорен обмен на полезна информация за бизнеса в двете посоки, както и бъдещо представяне на Bank of China пред членовете на Палатата с цел разширяване на търговско-икономическите връзки  и инвестиционно партньорство между компании и организации от България и Китай.

 

 


10.12.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад