Назад

Бизнес срещи между компании от Русия и България

С участието на 20 компании от Москва и региона с интереси към българския пазар




Българската търговско-промишлена палата взе участие в онлайн среща с московски компании, които имат интерес към България. Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, се обърна към участниците в събитието, организирано от  Московския експортен център, и сподели, че  Българската търговско-промишлена палата има многобройни партньори от цял свят, а в Руската Федерация поддържа контакти с Търговско-промишлената палата на Руската Федерация, Експоцентр Москва, Международната банка за икономическо сътрудничество, базирана в Москва, Московската търговска палата и много регионални палати.

През 2021 г. заедно с руски партньори, включително Търговското представителство на Русия в България, БТПП бе съорганизатор на поредица от онлайн събития с двустранни срещи с партньори от Ростовска област, Татарстан, Башкирия, Пермския край, Брянска област.

Тодоров отправи покана към участниците в онлайн бизнес мисията да се присъединят към втория инвестиционен виртуален форум, който БТПП организира съвместно с ТПП на Руската Федерация на 1 декември 2021 г. По време на това събитие ще бъдат представени инвестиционни проекти от двете страни.

Главният секретар на БТПП посочи, че през 2020 г. на Руската федерация се падат 4,0% от външнотърговския стокообмен на България, но двустранният търговски стокообмен има голям потенциал за разнообразяване на търгуваните стоки и услуги, както и за балансиране на търговското салдо, което е отрицателно за България.

Приветствия към участниците в онлайн бизнес мисията отправиха и Константин Артюшин, търговски представител на Руската Федерация в Република България, Борислав Димитрачков, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП, както и Борис Громов, директор на Московския културно-делови център «Дом на Москва в София», в ролята на модератор.

Следвайки основните цели на мероприятието - установяване и развитие на деловите връзки между московски компании с партньори от българския бизнес, както и представяне на руски стоки и услуги на пазара в България, в онлайн бизнес мисията взеха участие 20 компании от Москва и региона, работещи в областта на: строителството, информационните технологии, производството на машини и оборудване, потребителски стоки, мебели и текстил. Двустранните срещи със заинтересовани български компании продължават на 10-12 ноември.

Повече информация за участие вижте тук.

 


10.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад