Назад

Започна менторска програма за подкрепа на жени предприемачи

12 успешни дами подават ръка на жени, които искат да стартират или доразвият собствен бизнес


На 8 ноември от 11.00 часа в БТА в София ще се проведе пресконференция, по време на която ще бъде представена Национална менторска програма 2022. Тя има за цел да подкрепи жени, които искат да стартират собствен бизнес или да доразвият вече съществуваща компания.

Менторската програма се провежда от Съвет „Предприемачество и Стартъп“ при БТПП по инициатива на неговите основатели и съпредседатели – Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи. Сред партньорите на програмата освен Българска търговско-промишлена палата (БТПП), са и „Алианс за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България”, Агенция за малки и средни предприятия, Предприемачи БГ, Business Lady Club и други.

„Менторите, които са част от програмата са експерти в различни области и притежават дългогодишен опит в бизнеса. Всяка една от дамите продължава да е успешна тук и сега, защото активно работи в реална бизнес среда и до днес, продължава да се развива, да учи и да покорява нови върхове. Досегът до професионалисти с дългогодишен опит, дава възможност на участниците в програмата да задават въпроси, да се запознаят с различните възможности и да добият реалистична представа за бизнес средата. Не на последно място, програмата помага на жените да си създадат мрежа от контакти с хора, които ще бъдат полезни за тяхното развитие“, споделят организаторите.

Менторската програма ще стартира през януари и ще бъде с продължителност от 6 месеца. По време на Програмата дамите-участници ще преминават през интензивни мастър класове на различни теми и ще се срещат с експерти от различни обасти, ще могат да обогатят знания и контакти с експерти и други. В края на обучението тези, които до сега са се колебали и не са имали кураж да стартират, ще имат завършен бизнес план и ще са напълно готови за новото предизвикателство в живота им – техния собствен бизнес.

Програмата предвижда още много допълнителни събития, които ще помогнат на участниците да изграждат ефективни контакти, да подобрят своето лично присъствие и представяне при бизнес и социални събития, ще усвоят изкуството на ефективната комуникация, презентиране в социалните медии, изграждане на успешен личен и бизнес бранд, създаване на интересно рекламно съдържание за своя продукт или услуга и много други умения.

Менторската програма завършва с възможност за участие в единственото по рода си събитие в България „Арена на дамския бизнес 2022 “. Събитието е платформа за жени предприемачи, които търсят допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план или да реализират своята идея.

В пресконференцията ще вземе участие председателят на БТПП Цветан Симеонов, Гена Събева, член на УС на БТПП и съпредседател на Съвет “Предприемачество и Стартъп”, Виктория Караабова-Стоянова, съпредседател на Съвет “Предприемачество и стартъп” и  част от лекторите и ментори от екипа на Програмата.

 

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИТЕ В БТА могат да се проследят и на живо


03.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад